Ekşi maya sadece un ve su kullanılarak elde edilen, tamamen doğal bir ortamda, mantarların oluşmasıyla gerçekleşen bir mayadır. Ekşi mayada bulunan farklı bakteri türleri ekmeğin daha lezzetli olmasını sağlar. Maya yıllandıkça lezzeti ve ekmeğin raf ömrü uzar. Ekşi mayalı ekmek geç bayatlar. Daha lezzetlidir. Ekşi mayalı ekmeğin sindirimi kolaydır. Mayadaki bakteriler zorlanarak sindirdiğimiz tahılı, önceden sindirerek bize yardımcı olur. Ekşi mayalı ekmeklerin glisemik indeksi düşüktür. Az tüketip, tok tutar. Kan şekerini hızla yükseltmez. B vitamininden zengindir ve B12 vitaminini arttırır. Unutkanlığı azaltıp beynin daha iyi çalışmasında yardımcıdır. Mayaya alerjileri olanlar rahatlıkla tüketebilir, çünkü ekşi maya alerji yapmaz.

Nasıl Saklanmalı?
Oda sıcaklığında kendi torbası içerisinde 1 hafta, dilimlenmiş şekilde buz dolabında 1 ay buzlukta ise 3 ay tazeliğini korumaktadır.

Nasıl Tüketilmeli?
Tost makinasında, döküm tavada, fırında veya ekmek kızartma makinasında ısıtarak keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.